COVID-19 moest in Maastricht techno beats veranderen in biscuits!

COVID-19 moest in Maastricht techno beats veranderen in biscuits!

De link tussen YNRA en Complex.

You’ll never rave alone is opgestart door de organisatoren van Maze Festival in Maaseik. In 2017 na het wegvallen van techno partner Floorfiller, dat de handen vol had met een eigen festival, waren de Maze organisatoren op zoek naar een nieuwe hostingpartner. Als organisatoren moesten ze plichtbewust wel eens een andere festivalletje bezoeken. That’s part of (hard) job zeker? Zo belandden ze op een kleine maar supergezellige stage van het festival Groove Garden In Sittard. Twee boys met de naam Kapibara gaan er helemaal los en ‘Claydrum’ staat in het groot op deDJ-booth. Enkele maanden en katers later nemen ze contact op met de verantwoordelijke van Claydrum. Deze is op dat moment dus de club Complex opgestart in Maastricht. Deals are made en Claydrum staat met een techno bunker op Maze Festival in Maaseik. Er ontstaat een waanzinnig feestje met Nico Morano, Kapibara en Monika Kruse. Uiteraard kon een een donkere afterparty in Maastricht niet achterwege blijven. Dit waren nog eens tijden…

Van Claydrum tot techno tempel.

De eigenaren Hans-Paul Nieskens en Lucas de Beaumont gaven het startschot van hun avontuur en de verbouwing van de voormalige 'platte zaal' begin April 2016. Complex had niet lang nodig om een waar begrip te worden in het Zuiden van Nederland. Paul Kalkbrenner, Charlotte de Witte, Netsky, Jeff Mills, Amelie Lens, Reinier Zonneveld, … Ze passeerden allemaal in deze waanzinnige locatie. Diversiteit is waar Complex voor staat techno en house maar ook stijlen als drum & bass komen voorbij. Studenten als teachno heads waren wekelijks welkom aan de Maas in Maasticht. Raven aan de Maas met een panoramisch uitzit op de stad.

Noon is born.

Complex is een waanzinnig succes maar de twee ondernemers gingen niet op hun lauweren blijven rusten en startten NOON op. Een prachtige hippe brasserie in het midden van het centrum van het mooie Maastricht. Leuke kleine gerechtjes met internationale uitstraling en uiteraard een uitgebreide wijn en bierenkaart. Kosten noch moeite zijn bespaard om van Complex een trendy restaurant te maken. Het was dan ook direct een succes! Uitgaan van eigen kracht en visie met toch dat rauw techno kantje maakt van NOON net iets anders dan de anderen. Een combinatie van lounge-muziek, parasols met franjes, mooie wijnen, speciale bieren en zomerse cocktails, maakte het voor deze ondernemers toch mogelijk Corona een klein beetje te vergeten.


En toen kwam Corona…

Improviseren zonder planning. Er zat niets anders op voor Noon en Complex. In de zomer bleef Noon open als zomerterras en mensen bleven hun weg vinden naar Maastricht. Maar hierna volgde de nieuwe regels en alle nieuwe plannen konden weer de prullenbak in. Luc vertelde ons dat er zelfs reeds zware investeringen gemaakt waren om in de winter Complex om te bouwen tot een hip restaurant. Voldoende ruimte, tafeltjes op afstand maar ook kon niet doorgaan afgelopen winter. De goede positieve drive die Luc en zijn crew hadden veranderde de laatste maanden in wachten en hopen op versoepelingen.

Het gemis!

Niet het boeken van internationale artiesten, niet het coordineren van de events maar vooral een feesten mist Luc van Complex het meest. Op dat gebied blijven we allemaal ravers van het eerste uur. Zo hard uitkijken naar dat eerstje feestje wanneer we weer mogen feesten! Maar momenteel zit er niks anders op dan te wachten. Bij Complex verwachten ze dan ook pas weer in 2022 met een volle Complex te kunnen uitpakken. Komende zomer hopen ze natuurlijk wel dat Noon voor wat ademruimte zorgt.

Ravedown-mix.

We sluiten elk topic af met een liveset, even raven in volle lockdown. Een mix met alle tracks die een DJ zou draaien mocht de lockdown vandaag afgelopen zijn. Wat als het allemaal meer mocht, welke tracks zou jij bij je eerste set na Corona door de speakers van een volle Complex laten knallen. Hush & Sleep is een DJ en productieproject van Tom Tonnard en Frankie Decicco. Ze begonnen hun samenwerking vanuit een gedeelde visie. Muziek moet een verhaal vertellen en je emotioneel naar een andere plaats in de tijd brengen, net als een droom. Geniet van de ravedown mix van Hush & Sleep!


Translation missing: nl.blogs.comments.with_count


  • Dannysib Liquid error (snippets/comment line 5): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

    BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year.

    Think about only $2 a few years ago. Come to the world’s largest and safest virtual currency exchange to reduce the handling fee. Don’t miss the most important opportunity in life

    https://hi.switchy.io/5dyf


Translation missing: nl.blogs.comments.title