Makasi, DJ maar ook podcast host in tijden van Corona.

In geen 5 minuten was DJ Makasi overtuigd om ons charity project voor de festivals, clubs en events te ondersteunen en voordat we het wisten kwam hij op zijn scooter aangereden in Antwerpen waar we de fotoshoot van ‘You’ll never rave alone’ gepland hadden. Buiten een uithangbord voor YNRA heeft Makasi zich tijdens de lockdown omgevormd tot een podcast host. Praten over zijn passie met collega DJ's. Er bestaan minder leuke dingen om de lockdown door te geraken.

Corona, dat zal allemaal zo'n vaart wel niet nemen.

Zoals je op Makasi zijn Instagram kanaal kan zien, is deze Antwerpse DJ niet vaak thuis te vinden. In het begin van 2020 toen Corona in België en Nederland ter sprake kwam was hij het mooie weer aan het maken in een Zuiders land. Ook daar werd vrij minimaal gekeken naar het fenomeen Corona. Het is een stevig griepje en zal snel weer overwaaien. Toen er toch wat meer alarmerende berichten kwamen zat hij weer in Letland, een tripje met sneeuwscooters. Living the life! Een leuke vakantie flow met Corona niet on top of mind. Op dat moment was er nog de grote ontkenning bij hem. Het is overroepen en zal wel binnen enkele maanden gepasseerd zijn. In Maart begon hij berichten te ontvangen van bekenden van hem die zich in Ibiza bevonden. Meldingen dat het zomerseizoen op het Spaanse eiland helemaal gecanceld zou worden. Dat sloeg toch wel in bij Makasi. Opeens werd een griepje een zomer zonder inkomsten en zonder leuke tripjes naar Thailand, Ibiza, India, … De eerste maanden van de lockdown kwamen dan ook vooral neer op ijsberen en hopen op versoepelingen. Helaas bleven deze uit. En het leek serieuzer en serieuzer te worden. Na een maandje maakte hij dan ook de klik en heeft hij zich terug op zijn passie gestort. ‘Ik ben begonnen met livestreams van een uurtje op mijn sociale kanalen’. Maar dat liep volledig uit de hand. De setjes liepen soms uit op allnighters met sets van 8 uur en langer.’ zegt Makasi, die maar niet wist van ophouden. Hierbij ontstond dan ook het idee om mensen te verbinden in deze Corona tijden. ‘We are in this together’. Hij trommelde een aantal bekende DJ’s op. Zowel vrienden van hem als artiesten waar hij naar opkeek. Ego Talks was geboren.

Van DJ naar podcast host.

Het verbaasde hem dat iedereen er direct voor openstond om mee te werken aan deze podcast. Yves V, 5napback en Romeo Blanco waren zijn eerste gasten en als je de podcast luistert zal je direct horen dat Makasi voor dit werk geboren is. Leuke losse gesprekken over het bestaan van een DJ, hoe ze zich in deze tijden hebben bezig gehouden maar vooral vele coole anekdotes over bookings en leven als een koning achter de draaitafels. Als we vragen wat Makasi bij is gebleven van alle gesprekken is dit vooral het feit dat iedereen dezelfde crazy verhalen meebrengt. ‘Been there, done that’ komt dan ook vaak terug in de gesprekken. Hoewel Makasi ook in het Engels is opgevoed heeft hij ervoor gekozen om voor het Nederlands te gaan. Dit maakt het toch wel iets persoonlijker voor de gasten. De Antwerpse tongval moeten jullie er maar bij nemen 😉.

What’s next?

‘Ik ga de Ego Talks blijven doen. Ik kreeg veel positieve berichtjes van luisteraars. Het helpt mensen door deze vervelende tijd en ik leer van de gasten ook nog eens een pak bij!” Makasi merkt ook dat langzaam aan de wereld zich aan het opmaken is voor een volledige reset. Zo staan reeds bookings in India en Thailand in zijn agenda voor maart en april. Wanneer hij denkt dat we in België terug aan het raven zijn? Daar heeft hij helaas geen antwoord op. ‘Dit zal afhangen hoe we het dit voorjaar gaan doen, hoe goed iedereen de maatregelen gaat proberen te volgen.’ zegt hij. In tussentijd zal Makasi met zijn Ego Talks jullie klaar stomen voor een nieuwe party century! Check onderaan deze blog alvast de podcast waarin Yves V te gast is. Talks about Tomorrowland, hoe Yves V zijn carrière geëvolueerd is en welke tracks te draaien in India... Namasté.

Ego talks

DJ Makasi

Shop the hoodie