“In Maastricht veranderde luide techno in lounge en lounge in leegte door COVID-19"

De link tussen YNRA en Complex.

You’ll never rave alone is opgestart door de organisatoren van Maze Festival in Maaseik. In 2017 waren ze op zoek naar een nieuwe hostingpartner. Qua research moesten ze plichtbewust wel eens een andere festivalletje bezoeken. That’s part of our (hard) job zeker? Zo belandden ze op een kleine maar supergezellige stage van het festival Groove Garden in Sittard. Twee boys met de naam Kapibara gaan er helemaal los en ‘Claydrum’ staat in het groot op de DJ-booth. Enkele maanden en katers later nemen ze contact op met de verantwoordelijke van Claydrum. Luc is our man en op dat moment is hij dus bezig met het runnen van zijn club Complex in Maastricht. Deals are made en enkele maanden later staat Claydrum met een techno bunker op Maze Festival in Maaseik. Er ontstaat een waanzinnig feestje met Nico Morano, Kapibara en Monika Kruse. Uiteraard kon een donkere afterparty in Maastricht niet achterwege blijven. Dat waren nog eens tijden…

Van Claydrum tot techno tempel.

De eigenaren Hans-Paul Nieskens en Luc de Beaumont gaven begin april 2016 het startschot van hun avontuur en de verbouwing van de locatie. Complex had niet lang nodig om een waar begrip te worden in het Zuiden van Nederland. Paul Kalkbrenner, Charlotte de Witte, Netsky, Jeff Mills, Amelie Lens, Reinier Zonneveld, … Ze passeerden allemaal in deze waanzinnige locatie. Diversiteit is waar Complex voor staat. Techno en house maar ook stijlen als drum & bass en hiphop komen voorbij. Studenten als ook techno heads zijn wekelijks welkom aan de Maas in Maastricht. Raven aan de Maas met een panoramisch uitzicht op de stad. Complex is een waanzinnig succes maar de twee ondernemers gingen niet op hun lauweren rusten en startten NOON op, dit langs Complex met een geweldig terras. Een prachtige hippe brasserie in het midden van het centrum van het mooie Maastricht, direct gelegen naast club Complex. Leuke kleine gerechtjes met internationale uitstraling en uiteraard een uitgebreide wijn- en bierenkaart. Er werden kosten noch moeite bespaard om van dit gedeelte van het gebouw een trendy restaurant in de zomer te maken. Het was dan ook direct een succes! Uitgaan van eigen kracht en visie met toch dat rauw techno kantje maakt van NOON net iets anders dan wat de anderen aanbieden. Een combinatie van lounge-muziek, parasols met franjes, mooie wijnen, speciale bieren en zomerse cocktails. Noon betekent genieten!

En toen kwam Corona…

Improviseren zonder planning. Er zat niets anders op voor Noon en Complex. De club moest dicht in de zomer maar Noon bleef open als zomerterras en mensen bleven hun weg vinden naar Maastricht. Maar hierna volgde de nieuwe regels en alle nieuwe plannen konden weer de prullenbak in. Luc vertelde ons dat er zelfs reeds zware investeringen gemaakt waren om in de winter Complex om te bouwen tot een hip restaurant genaamd LUNA. De verbouwing was nagenoeg af. Voldoende ruimte, tafeltjes op afstand maar ook dit kon niet doorgaan afgelopen winter. De goede positieve drive die Luc en zijn crew hadden veranderde de laatste maanden in wachten en hopen op versoepelingen. Niet het boeken van internationale artiesten, niet het coördineren van de events maar vooral nog eens feesten mist Luc van Complex het meest. Op dat gebied blijven we allemaal ravers van het eerste uur. Zo hard uitkijken naar dat eerste feestje, wanneer we weer mogen losgaan! Maar momenteel zit er niks anders op dan te wachten. Bij Complex verwachten ze dan ook pas weer in 2022 met een volle Complex te kunnen uitpakken. Komende zomer hopen ze natuurlijk wel dat Noon voor wat ademruimte zorgt en de mensen toch wat afleiding zal bieden op een zwoele zomeravond.

Ravedown-mix

Hush & Sleep